Subsidies kunststof kozijnen in 2024

Maatkamp
Kozijnen

Subsidies kunststof kozijnen in 2024

Subsidies voor kunststof kozijnen in 2024

Vanaf 2024 zullen er enkele veranderingen zijn in de subsidiemogelijkheden voor kunststof kozijnen in Nederland. Hieronder vindt u een overzicht van wat u kunt verwachten op dit gebied.

In 2024, is een budget van € 600 miljoen is gereserveerd voor de financiering van diverse verduurzamingsprojecten zoals zonneboilers, (hybride) warmtepompen, isolatiewerkzaamheden, aansluitingen op warmtenetten en elektrische kookapparatuur. Dit budget wordt jaarlijks vernieuwd, met de ISDE-subsidie die beschikbaar blijft tot 2030.

Om voor deze subsidie in aanmerking te komen, voornamelijk voor kunststof kozijnen en andere verduurzamende initiatieven, moet de aanvrager eigenaar zijn van de woning en deze als hoofdverblijf gebruiken. Na het doorvoeren van de verduurzamingsmaatregelen heeft de aanvrager 24 maanden de tijd om een subsidieaanvraag in te dienen

Investeringssubsidie Duurzame Energie en Energiebesparing (ISDE)

  1. Subsidieregeling Verduurzaming: De regeling voor verduurzamingsmaatregelen, die op 1 januari 2024 ingaat, is onderdeel van het bredere overheidsstreven om duurzaamheid in woningen en gebouwen te bevorderen. Deze regeling loopt tot eind 2030, met een totaal budget van € 48,5 miljoen​​.
  2. Focus op Isolatie: Onder de ISDE-regeling kunt u subsidie aanvragen voor diverse isolatiemaatregelen, waaronder de installatie van kunststof kozijnen met HR++ glas of triple glas. Dit valt onder het bredere kader van het stimuleren van energiebesparing in woningen​​.
  3. Verhoogd Budget: Voor de ISDE is er een significant verhoogd budget beschikbaar gesteld vanaf 2024, namelijk een verhoging met 210 miljoen euro tot een totaal van 600 miljoen euro. Dit duidt op een sterke overheidsinzet om duurzame energie en energiebesparing te ondersteunen​​.
  4. Specifieke Voorwaarden: Voor de exacte voorwaarden van de subsidies, waaronder specifieke eisen voor kunststof kozijnen en isolatieglas, is het raadzaam de officiële overheidswebsites en de regelingen vanaf 2024 te raadplegen.

Aanvullende Tips

  • Advies op Maat: U kunt contact met ons opnemen voor een advies op maat. Vervolgens zullen we gaan kijken naar uw specifieke situatie en hoe u het beste kan profiteren van de beschikbare subsidies.
  • Voorbereiding: Aangezien deze subsidies vaak budgetafhankelijk zijn, is het verstandig om tijdig te plannen en uw aanvragen voor te bereiden, zodat u optimaal kunt profiteren van de regelingen zodra deze beschikbaar komen.

Belang van Kunststof Kozijnen

De keuze voor kunststof kozijnen met hoogrendementsglas kan aanzienlijk bijdragen aan de energie-efficiëntie van een woning. Dit resulteert niet alleen in lagere energiekosten, maar draagt ook bij aan een comfortabeler binnenklimaat en minder tocht​​.

Scroll naar boven