Producten

Overige diensten

Overige diensten

Aluminium terrasoverkappingen

Een overkapping op maat van Maatkamp Kozijnen is de perfecte manier om het hele jaar door van uw tuin te genieten. Onze overkappingen zijn gemaakt van hoogwaardige materialen en zijn gebouwd om lang mee te gaan. Met een overkapping op maat kunt u de exacte maat, stijl en specificaties kiezen die passen bij uw wensen. Ons ervaren team zal samen met u een overkapping op maat ontwerpen en bouwen die perfect past bij uw huis en tuin. Neem vandaag nog contact met ons op voor meer informatie.

Rolluiken

Rolluiken zijn een geweldige manier om uw huis te beschermen tegen inbraakpogingen. Ze zijn gemaakt van onverwoestbaar aluminium of duurzaam kunststof, en de aluminium lamellen zijn dubbelwandig en gevuld met een schuimkern die zorgt voor extra isolatie en stabiliteit. Rolluiken bieden enorme voordelen ten opzichte van markiezen, omdat ze duurzamer zijn, een betere bescherming bieden tegen de elementen en meer privacy bieden. Als u op zoek bent naar een manier om de veiligheid van uw huis te verhogen, zijn rolluiken een uitstekende optie. Onze rolluiken zijn leverbaar in diverse bedieningsmogelijkheden.

Screens als dé sfeervolle zonwering

Zo zijn ze naast inbraakvertragend ook zon- en warmtewerend in de zomer en energiebesparend in de winter. Bovendien zorgen screens voor een prima geluidsisolatie en houden ze insecten buiten. Ook kan, doordat de screens verstelbaar zijn, licht en lucht naar wens worden doorgelaten. Screens van Maatkamp Kozijnen combineren functionaliteit en uitstraling voor een stukje extra wooncomfort. Onze screens zijn leverbaar in diverse bedieningsmogelijkheden.

Dakkapel renovatie

Het onderhoud van een dakkapel is een lastige en steeds weer terugkomende klus. Mede omdat u hiervoor daadwerkelijk het dak op moet. De zijkanten van de dakkapel en de boeiranden zijn vaak moeilijk te bereiken en door allerlei weersinvloeden is de dakkapel bovendien gevoelig voor houtrot.

Misschien denkt u er daardoor aan om u uw dakkapel te vervangen? Wellicht is het renoveren van uw huidige dakkapel een goed alternatief.

Voordelen dakkapel renovatie
Als uw dakkapel nog in goede of redelijke staat is, dan kan het slim zijn deze te renoveren. Het renoveren van de bestaande dakkapel heeft een aantal voordelen. Zo hoeft u bij renovatie, in tegenstelling tot een nieuwe dakkapel, de binnenkant niet opnieuw af te werken. De bestaande (slaap)kamer blijft aan de binnenkant van de dakkapel intact.

  1. Weinig onderhoud
  2. Niet meer schilderen
  3. Vele kleurmogelijkheden
  4. Verbetering van de isolatiewaarde
  5. Nieuwe uitstraling
  6. Binnenzijde blijft vaak intact

Onderhoudsvriendelijke dakkapel renovatie

Maatkamp kozijnen kan uw dakkapel renoveren met onderhoudsvriendelijke materialen mits de kozijnen ook vervangen moeten worden. Daarbij kunt u denken aan het vervangen en isoleren van de zogenaamde zijwangen, boeidelen en zelfs de ramen en kozijnen. Ook wordt het eventuele lood onder de zijwangen en het kozijn van de dakkapel vervangen. Op deze manier wordt u dakkapel onderhoudsarm en bovendien verbetert de isolatie.

Dakkapel bekleden met kunststof gevelbekleding

Met kunststof gevelbekleding (Keralit) kunt u de dakkapel volledig bekleden. Met als voordeel dat u nooit meer hoeft te schilderen. Met Keralit krijgt uw woning een blijvend mooie afwerking. De schroef- en boorgaten zijn niet zichtbaar. En het eindresultaat van uw dakkapel renovatie met Keralit ziet er strak en afgewerkt uit.

Mogelijkheden voor bestaande dakkapel renovatie

  • Volledige dakkapel renovatie
    Kozijnen en alle houten delen vervangen door kunststof.
  • Gedeeltelijke dakkapel renovatie
    U kiest welke delen van uw dakkapel, inclusief kozijn, u wilt vervangen.

Kosten dakkapel renovatie

De kosten van een dakkapel renovatie komen in veel gevallen uit op zo’n 70 à 80% van de prijs voor een nieuwe dakkapel van dezelfde afmetingen. Het renoveren van een dakkapel doet Maatkamp kozijnen alleen als minimaal de kozijnen vervangen moeten worden. Daarnaast kan de renovatie natuurlijk uitgebreid worden met het vervangen van andere elementen zoals het boeideel, zijwangen, front en loodslabben. Hoe meer elementen gerenoveerd moeten worden, hoe hoger de dakkapel renovatie kosten zullen zijn.

Bij de dakkapel renovatie wordt de dakbedekking niet meegenomen, deze vervangen wij dus niet. Als ook de binnenkant van de dakkapel gerenoveerd moet worden kunnen de kosten dusdanig uitvallen dat het in sommige gevallen de moeite waard is om een nieuwe dakkapel te plaatsen.

Na renovatie kan uw dakkapel weer flink wat jaren mee

Benieuwd naar de renovatiemogelijkheden voor uw dakkapel? Neem gerust contact met ons op. Wij adviseren u graag over de mogelijkheden voor uw dakkapel.

Bent u al overtuigd van een dakkapel renovatie en weet u al waar u naar op zoek bent? Vraag dan vrijblijvend een offerte op maat bij ons op.

Isolatieglas

Wat is HR++ glas:

HR++ is dubbel glas met een coating op de binnenzijde van de glasplaten en een isolerend gas (argon) tussen de glasplaten, waardoor het heel goed isoleert.

Wat zijn de voordelen van HR++ glas:

  1. HR++ glas heeft dus duidelijk als voordeel dat het beter isoleert. Dit kenmerk zorgt ervoor dat de warmte langer binnen blijft en je dus minder hard hoeft te stoken om dezelfde temperatuur te behouden.
  2. Lagere energiekosten. Hierdoor zal je energierekening naar beneden gaan en je CO2-uitstoot ook. Daarnaast is het binnenklimaat beter, omdat de warmte beter verspreid wordt.
  3. Dubbel glas houdt warmte van de zonnestralen en geluid tegen.

Wat zijn de nadelen van HR++ glas:

  1. De hoge isolerende werking kan ook condensatie veroorzaken op de buitenkant van het glas. Dat komt doordat de hoge isolatiewaarde ervoor zorgt ervoor dat er een groot temperatuurverschil is tussen het glas en de buitenlucht. De condensatie op de buitenkant van het glas vindt meestal in de ochtend plaats en zal weggaan als het buiten warmer wordt.

Wat is Triple glas:

Triple glas is eigenlijk driedubbel glas met een coating op de binnenzijde van de glasplaten een isolerend gas tussen de glasplaten en dat betekent dat de glasplaat uit drie lagen bestaat. Je komt het ook wel tegen onder de benaming HR+++.  Triple glas heeft een nog hogere isolerende eigenschappen dan HR++ glas.

Wat zijn de voordelen van triple glas:

  1. Triple glas gaat warmteverlies tegen en het houdt de kou buiten.
  2. Triple glas kan dus voor een lagere energierekening zorgen.
  3. Triple glas heeft ook geluidswerende eigenschappen (bijv. tegen straatlawaai).
  4. Het is moeilijker te breken dan dubbel glas (dus deels inbraakwerend).
  5. Je woning kan meer waard worden als er triple glas is geplaatst.

Wat zijn de nadelen van triple glas:

  1. In triple glas kan sneller condensvorming optreden (het raam beslaat sneller aan de buitenzijde).
  2. Door een metalen laagje in het glas kan er minder licht binnenkomen (ten opzichte van dubbel glas).
  3. Door een te goede isolatie kan er binnen sneller schimmelvorming optreden. Je moet dus goed ventileren.
  4. Ruiten van triple glas zijn vrij dik en zwaar en mogen dus niet te groot zijn, anders zijn ze moeilijk te monteren.

Uiteraard zijn beide glassoorten uitvoerbaar in matte en gefigureerde varianten.

Insectenwering

Insectenweringsystemen zorgen voor meer woonkwaliteit en insectenvrije ruimtes in het hele huis. Wij bieden verschillende varianten voor alle inbouwsituaties. U kunt kiezen voor eenvoudige spanramen, deuren en schuifdeurinstallaties.

 

Scroll naar boven